Asigurarea apararii drepturilor persoanelor in litigiile care privesc asigurarile de viata, bunuri, RCA si CASCO, respectiv apararea acestora in fata instantelor de judecata, reprezinta un domeniu in care ne-am implicat activ in ultimii ani.

Consilierea si asistenta oferite constant in materie de asigurari de echipa noastra, face ca abordarea litigiilor sa fie bazata atat pe practica in fata instantelor, cat si pe cea a procedurilor de negociere prealabile, impuse de legislatia in materia asigurarilor.

RLGA acopera o gama larga de servicii in materia asigurarilor, cum sunt serviciile de consultanta, asistenta si reprezentare juridica in fata asiguratorilor, a Biroului Asiguratorilor Auto din Romania, a instantelor competente. Activitatea noastra implica solutionarea dosarelor de daune, punerea in executare a dispozitivului hotararilor judecatoresti, precum si recuperarea efectiva a sumelor de bani la care se refera hotararile definitive pronuntate de instante.

Implicarea persoanelor, voluntar sau involuntar, in situatiile care constituie conform legii cazuri asigurate, da dreptul acestora la despagubiri materiale sau morale, oricand acestea privesc: accidente rutiere; asigurari de bunuri si asigurari de viata; accidente de munca; despagubiri de calatorie, etc.

Fata de acestea, RLGA furnizeaza servicii pe care le prezentam exemplificativ, dupa cum urmeaza:

  • Consultanta, redactari acte, asistenta si reprezentare juridica in fata instantelor competente de toate gradele in solutionarea cauzelor de dauna si acordarea despagubirilor in domeniul civil si penal;
  • Obtinerea de despagubiri pentru daune materiale si/sau morale;
  • onsultanta prealabila privind legislatia in materia asigurarilor de bunuri, de persoane, de riscuri financiare, de transport si de raspundere civila;
  • Asistarea clientilor in toate etapele procedurilor de mediere interna si internationala(UE) privind acordarea de despagubiri rezultate din asigurari.