In conditiile in care afacerile Clientilor se afla intr-o dinamica din ce in ce mai sporita, constituirea unei ipoteci pentru garantarea unor obligatii de plata esalonata, constituie o solutie pentru acceasarea unor finantari necesare dezvoltarii activitatii.

Astfel, posibilitatea ipotecarii si reipotecarii reprezinta un avantaj pentru proprietarii de imobile, care pot garanta in aceaste modalitati accesarea finantarilor de la institutii bancare sau persoane fizice. Reipotecarea reprezinta de asemenea o solutie suplimentara pentru majorarea finantarii primite deja pentru o investitie care in timp si-a sporit valoarea.

In ceea ce priveste reipotecarea unei proprietati, consultantii RLGA furnizeaza Clientilor consultatii juridice privind factorii esentiali care pot fi avuti in vedere la crestera valorii imobilului care urmeaza a fi reipotecat, pentru valorizarea corespunzatoare a tuturor avantajelor nou-create.

Imprumutatorul (banca sau persoana fizica) va cere o evaluare a proprietatii. Persoana interesata de obtinerea imprumutului i se va cere de regula sa plateasca costul evaluarii, cu toate ca anumiti imprumutatori (banci) fac acest lucru gratuit ca un stimulent pentru luarea creditului. In mod ideal ar trebui sa vorbiti cu un specialist in finante independent cand re-creditati pentru ca ei sunt capabili sa va spuna daca este benefic sau nu sa recreditati in contextul general al ofertei de credite existente pe piata la un anumit moment si in perspectiva.

Trebuie de asemenea sa stiti ca Imprumutatorul va cere sa se faca noi cercetari in ce priveste proprietatea si va trebui sa platiti pentru costul lor.