In anul 2016, Romania a redevenit atractiva pentru investitori, tranzactiile imobiliare crescand cu 30% doar in primul trimestru, parcurile industriale si logistice constituind investitii prioritare in domeniul dezvoltarii imobiliare.

Investitiile imobiliare de tip industrial, locativ sau mixt au starnit un puternic interes pentru investitori straini si romani, acestia fiind atrasi si in acest an, pe fondul indicatorilor macroeconomici stabili si cu perspective de imbunatatire, dar si al randamentelor mai atractive fata de alte piete din regiune.

Insa, pentru ca o investitie planificata sa poata aduce castiguri, ea trebuie sa aiba la baza raporturi juridice contractuale stabile, plecand de la momentul achizitiei terenurilor pe care urmeaza a se dezvolta proiectele investitorilor, pana la data receptiei lucrarilor de construire si intabularea drepturilor de proprietate asupra constructiilor si pregatirea acestora pentru vanzare sau introducerea acestora in exploatare.

Echipa noastra de profesionisti are o practica solida in ceea ce priveste dezvoltarea proiectelor de tip industrial si locativ, avand experienta in derularea acestora, in integralitatea lor sau in fazele proiectului pentru care Beneficiarii au solicitat consultanta si asistenta juridica de specialitate.

Tipurile de proiecte asupra carora RLGA poate acorda consultanta si asistenta juridica sunt cele care se dezvolta cu capital privat sau pe baza unor parteneriate publice-private. Abordarea noastra este practica si isi propune sa va ajute sa incheiati afacerea repede, cu incredere si la preturi convenabile.

Putem lucra si cu alti profesionisti in domeniul proprietatilor imobiliare, cum este, de pilda, agentul dumneavoastra imobiliar sau reprezentantii autoritilor locale si putem gestiona sub aspect juridic proiecte de mare complexitate.

Pentru situatiile care comporta solutionarea unor litigii de care sunt legate planurile de de dezvoltare a proiectelor, asiguram asistenta si reprezentare juridica, cunoscand faptul ca aceste situatii, de obicei, se impune a fi solutionate de urgenta si cu prioritate.

Noi putem asigura o gama larga de servicii juridice in domeniul dezvoltarii proiectelor imobiliare si anume:

  • Efectuarea de verificari a actelor de cumparare a terenurilor (due-diligence);
  • Verificarea posibilitatii legale de dezvoltare a proiectului imobiliar in zona in care se doreste achizitia;
  • Verificarea limitelor legale de construire si obligatiile legale legate de terenul detinut in proprietate;
  • Verificarea existentei conflictelor si litigiilor in legatura cu proprietatile care urmeaza a fi achizitionate;
  • Consultanta si asistenta juridica pentru vanzari sau cumparari;
  • Consultanta si asistenta juridica la contracatarea lucrarilor de proiectare, de executie, de receptie, de evidentiere fiscala si de intabulare a proiectelor;
  • Consultanta si asistenta juridica in orice problema care apare cu ocazia dezvoltarii unui proiect imobiliar.