Multe persoane juridice isi ofera serviciile pentru recuperarea creantelor, in conditiile in care legea nu permite derularea acestor proceduri decat atunci cand ele sunt instrumentate de avocati.

RLGA ofera o gama larga de servicii de recuperare de catre specialisti, in conditii de legalitate, a debitelor de catre/si de la societati si institutii, precum si persoane juridice si fizice.

Astfel, echipa noastra de avocati poate gestiona integrat intregul proces de recuperare a creantelor pentru dumneavoastra, de la inceperea aparitiei situatiilor de intarziere la plata, la derularea procedurilor de recuperare a creantelor si cheltuielilor ocazionate de aceste proceduri, si pana la terminarea executarii silite a debitorilor si incasarea integrala a creantelor.

Sistemul nostru de management al dosarelor si resurselor materiale si umane ne ajuta sa gestionam eficient si cu costuri reduse probleme de complexitate sporita.

Avem experienta in acest domeniu si asistam juridic Clientii in procedurile necesare pentru recuperarea debitelor. De asemenea, putem acorda sprijin Clientilor asupra strategiei optime de recuperare si a costurilor asociate cu diferitele etape ale procedurilor de incasare a debitelor restante.

Va putem asigura de serviciile noastre in procedura preliminara si litigioasa, anume:

  • Identificarea si urmarirea debitorilor in instante;
  • Analiza de risc procesual privind urmarirea silita a debitorilor rau-platnici;
  • Obtinerea titlurilor executorii cu privire la creantele datorate si la cheltuielile de recuperare a acestora;
  • Aplicarea efectiva a procedurii de executare silita, pentru a da eficienta hotararii instantei de judecata sau altor titluri executorii;
  • Compararea avantajelor si dezavantajelor initierii procedurii de insolventa/falimentului impotriva debitorilor care nu pot fi executati silit, precum si consultanta si asistenta juridica in litigiile asociate privind atragerea raspunderii personale a adminstratorilor societatilor debitoare;
  • Repunerea in posesie asupra bunurilor preluate in baza unor relatii comerciale, dar nerestituite conform intelegerii partilor;
  • Repunerea in posesie a Clientilor cu privire la bunurile fata de care acestia justifica un drept de proprorietate sau alt drept care le asigura folosinta acestora, in conditiile in care aceste bunuri sunt folosite nelegitim.