Team Avatar

Claudiu GIAMBASU

Ca Partener fondator in cadrul RLGA, Claudiu Nicolaie GIAMBASU asigura managementul activitatilor de consultanta in dreptul societar, precum si pe cel al activitatilor de tip corporate. Activitatea sa se desfasoara preponderent in domeniul dreptului afacerilor, cu preponderenta in achizitii publice si private, insolventa, pe domeniul asigurarilor de raspundere civila de bunuri, incluzand aici reprezentarea in instanta a companiilor de asigurare in litigiile ce au ca obiect despagubiri civile si executari silite. Bogata sa experienta il recomanda si pentru rezolvarea problemelor in materie de management si strategie ale grupurilor economice, pentru gasirea de solutii in dezvoltarea proiectelor de investitii de tip industrial, pentru procedurile de majorare de capital social, fuziuni si achizitii, precum si pentru procedurile de achizitii imobiliare efectuate in scop de dezvoltare de tip industrial, incluzand aici si proceduri de autorizare, sau emitere de opinii legale pentru proiectele de acest gen, acesta putand asigura reprezentarea companiilor in fata autoritatilor si la instante de orice grad, in cazul litigiilor.

In activitatea sa, acesta acorda consultanta pentru companii nationale si internaționale in domeniul asocierilor, al achizițiilor și fuziunilor, al finanțelor corporative, precum si in problemele care au legatura cu dreptul transporturilor, cu dreptul societăților comerciale sau cu recuperarea creantelor.

Claudiu Nicolaie GIAMBASU isi desfasoara activitatea de consultanta si in proceduri de negociere sau arbitraj, asigurand reprezentarea juridica a companiilor in tara si strainatate.

In cadrul activitatii desfasurate curent, acesta asista si reprezinta juridic numeroase companii industriale, financiare și comerciale interne și internaționale.

Este o persoana de incredere și un excelent profesonist, motiv pentru care clientii il prefera in situatiile care comporta implicarea ferma în tranzacții. Este energic și da o mare importanta informarii clientilor cu privire la stadiul procedurilor comune de lucru, realizand acest lucru in termeni usor de inteles, pentru ca acestia sa poata lua intotdeauna cele mai bune decizii.

Claudiu Nicolaie GIAMBASU este avocat din anul 1997, activând initial in Baroul Constanta, iar in prezent face parte din Baroul Bucuresti, fiind inregistrat ca avocat titular cu drept de a pune concluzii in litigii, la toate instantele din Romania indiferent de grad, inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei.

Incepand cu anul 2012 acesta realizeaza si publica materiale in reviste lider in materie de asigurari si malpraxis medical (X-PRIMM).

Vorbește fluent in engleza si are cunostinte de limba franceza si  germana.

PRACTICA RELEVANTA

Proceduri de fuziuni si achizitii pentru societati de capitaluri cu cifre de afaceri peste 50 mil Euro.

Asigurarea asistentei si reprezentarii juridice a societatilor comerciale cu capital romanesc privat in litigii pentru recuperarea creantelor, obiectul unora dintre acestea depasind valoarea de 7 mil Euro.

Consultanta, asistenta si reprezentare juridica pentru persoane fizice in materie de achizitii imobiliare cu valori de peste 5 mil Euro/achizitie.

Consultanta, asistenta si reprezentare juridica pentru persoane juridice in proceduri de autorizare pentru construirea de unitati de productie si unitati de servicii, valoarea proiectelor depasind 5 mil Euro/proiect.

Consultanta, asistenta si reprezentare juridica pentru persoane fizice in proceduri de autorizare a proiectelor de construire spatii locative, pentru proiecte cu valori mai mari de 2 mil Euro/proiect, asigurand negocierea contractelor, urmarirea proiectelor, a procedurilor de receptie etc.

Servicii de asistenta si reprezentare juridica pentru companii furnizoare de servicii de depozitare si manipulare produse solide si lichide, companii care au dezvoltat si detin in Romania capacitati de depozitare ce depasesc 50.000 to, in Portul Galati.