Team Avatar

Gabriela RADUCAN

Partener si membru fondator, cu o vechime de peste 21 de ani experienta in domeniul juridic, Gabriela RADUCAN acorda consultanta si reprezentare în litigii pentru persoane juridice si persoane fizice in probleme de drept civil, drept comercial, dreptul familiei, drept internațional privat, drept administrativ, drept penal al afacerilor (money laundering) etc. Experienta sa profesionala se concentreaza îndeosebi pe relationarea dreptului procesual cu celelalte domenii de drept, in privinta oricarui tip de litigii. Un interes deosebit in activitatea sa, il prezinta litigiile din materia executarii silite, inclusiv cel cu elemente de extraneitate. Ca avocat de litigii de renume, ofera siguranta, performanta si onestitate clientilor, iar la bara prezinta claritate, precizie si profesionalism judecătorilor.

Gabriela RADUCAN este Profesor universitar Doctor, autor al multor carti de baza de drept procesual civil, drept civil, drept international privat, fiind renumita in aceste domenii. Ca profesor si specialist cu inalta calificare, asigura si formarea profesionala a magistratilor si avocatilor in domeniul dreptului procesual civil, dreptului civil si cooperarii judiciare europene în materie civilă si comerciala. In 2017 a primit premiul Savelly Zilberstein pentru cel mai bun articol RRES-2016.

In calitatea sa de Manager al Departamentului de Litigii, se evidențiaza printr-un înalt nivel de expertiza, prin abordarea pragmatica, analitică si sintetica a temelor juridice incredintate, remarcandu-se pentru abilitatea sa de a identifica solutii favorabile clientilor, chiar si in cele mai complicate cazuri.

Activitatea sa contribuie in mod continuu si constructiv si la proiecte europene care implica specialisti pe plan international in aplicarea Legilor Europene, avand masterat in Business law, Doctorat in Drept Civil, absolvent al European Law Academy (Trier Germany).

Pentru o imagine mai clara a publicatiilor va rog sa continuati pe linkul urmator.

Link-uri cu publicatii relevante.

A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti în anul 1996. In perioada 2003-2005 a urmat cursurile Academiei de Drept European de la Trier - Germania, cu specializarea drept penal international - I.C.C.Haga. In 2004 a absolvit masteratul în dreptul afacerilor la Facultatea de Drept a Universitatii „Nicolae Titulescu" din Bucuresti.

Este doctor în drept din anul 2008, cu teza Nulitatea actului juridic în dreptul intern si dreptul comparat european. Este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu" din Bucuresti si avocat în Baroul Bucuresti din 1.10.1996. Formator INM pana în martie 2014, actualmente profesor-expert colaborator în proiectele desfasurate de INM în domeniul seminariilor de formare continua a judecatorilor în materia implementarii Noilor Coduri (NCPC) si a crearii de cursuri e-learning pentru magistrati în domeniul drept procesual civil. Din 2013, este si formator INPPA, în materia dreptului procesual civil. Expert și coordonator de experți în diverse proiecte, ultimul: Codul civil (RAMP/CS/9) pentru juriștii A.N.A.F., finantat de Banca Mondiala - 2017.

Printre ultimele lucrari publicate: Drept procesual civil. Caile de atac. Procedura necontencioasa judiciara.Proceduri speciale, Ed.Hamangiu 2017, Fise de procedura civila pentru admiterea în magistratura si avocatura, 5 editii (în coautorat cu M. Dinu), Ed. Hamangiu, 2014-2017; Teste grila pentru concursuri si examene, 8 editii (coordonator, în colaborare cu M.-M. Pivniceru, B. Micu, M.Voineag, K.Benke, C.M. Nita, M. Dinu, A. Sinc, R. Slavoiu), Ed. Hamangiu, 2010- 2017; Executarea silita în practica I (Coord.E.Oprina, V.Bozeșan; coautor), Ed.Universul Juridic 2016 si Executarea silita în practica II (Coord.E.Oprina, V.Bozeșan; coautor), Ed.Universul Juridic 2017; Noul Cod de procedura civila - comentarii pe articole (coordonator prof. univ. dr. Gabriel Boroi), Ed. Hamangiu, 2013; Regulamentul CE nr. 44/2001 privind competenta judiciara, recunoasterea si executarea hotararilor în materie civila si comerciala - comentat si adnotat, în colaborare cu C. M. Nita, Ed. Hamangiu, 2 editii, 2010-2011; Nulitatea actului juridic civil, Ed. Hamangiu, 2010; Dreptul executarii silite. Titlul executoriu european, 2 editii, Ed. Hamangiu, 2009-2010.