Team Avatar

Roxana LICARI

Roxana LICARI are peste 20 de ani de experienta ca avocat, activitatile sale fiind preponderent desfasurate in domeniul dreptului societar, corporate, incluzand proceduri de achizitii si vanzari, proceduri de concurenta comerciala, preluari publice de companii si restructurari.

Ca avocat, Roxana LICARI a debutat in profesie in cadrul Baroului Constanta in anul 1991 desfasurandu-si primii 10 ani de activitate in cadrul propriului cabinet de avocatura, avand in protofoliul clientelei atat companii mari consacrate in domeniul transpoturilor navale si fluviale, dar si persoane fizice. Ulterior acestei perioade, a ocupat pozitia de Legal Manager de-a lungul a cinci ani in cadrul Lafarge Romcim, parte a grupului multinational Lafarge – lider mondial pe piata cimentului. In aceasta functie, a asigurat conducerea si coordonarea activitatii juridice atat in cadrul companie, cat si in societatile care desfasurau activitati conexe inter-group.

Dupa experienta acumulata in cadrul acestei societati multinationale, si-a continuat activitatea in cadrul propriului cabinet de avocatura, continuand sa furnizeze servicii juridice companiilor mari, in special in domeniul achizitiilor si vanzarilor de companii.

In prezent, Roxana LICARI este partener fondator si Avocat Coordonator in cadrul biroului RLGA din Londra, Marea Britanie, asigurand furnizarea de servicii juridice catre companii si persoane fizice in drept romanesc si drept european.

Este absolventa a Colegiului Franco-Roman pentru Studii Europene. De asemenea, este absolventa a unui Masterat in Drept al Afacerilor  (Legum Magister) obtinut la Universitatea Queen Mary din Londra, cu specializare in societati multinationale, comert international si arbitraj international.

Roxana Licari este inregistrata ca Registered European Lawyer cu Solicitors Regulation Authority in Anglia si Tara Galilor.

Vorbeste fluent in Engleza si Franceza.

PRACTICA RELEVANTA

Proceduri de privatizare a societatilor de capitaluri cu cifre de afaceri peste 400 mil USD.

Asigurarea asistentei si reprezentarii juridice a unei companii germane pentru vanzarea unei achizitia si ulterior vanzarea unei companii de materiale de constructii, valoarea tranzactiei fiind de 53 mil Euro.

Asigurarea furnizarii in sistem de servicii partajate, inter-group, a serviciilor juridice necesare in cadrul Lafarge Romania.

Servicii de asistenta si reprezentare juridica a unor companii de transport, depozitare si manipulare care isi desfasoara activitatea in Portul Constanta.